Moji ljubimci
+3
tikvić
I'm the 1
natalija
7 posters
International Sempervivum forum :: Foreign language forums :: Forum o čuvarkućama (Croatian and Serbian language)
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Moji ljubimci
Ups... nešto sam premještala u svom albumu na photobucketu i vidim da je slika nestala.
Evo malo cvjetića čuvarkuća, a čuvarkuće ću slikati u neko drugo doba kad se oporave one što prežive ovo ljeto.
Evo malo cvjetića čuvarkuća, a čuvarkuće ću slikati u neko drugo doba kad se oporave one što prežive ovo ljeto.
natalija- Silver Rosette
Lijepe primjerke imas Natalija
dzeni- Bronze Rosette
- Number of plants : 6 Posts : 27
dzeni hvala, no nažalost, neki primjerci sa slika su pokojni... spržilo ih, skuhalo... što li već
Ali zato ovi odolijevaju vrućini i baš mi se sviđa kako je popunjena ova teglica
Ali zato ovi odolijevaju vrućini i baš mi se sviđa kako je popunjena ova teglica
natalija- Silver Rosette
Ne očajavaj Natalija Čuvarkuće prikazane na zadnjim fotkama ti izgledaju odlično. Ova zadnja je stvarno lijepo popunjena posuda. Krasno.
Znaš i sama da sam i ja imao problema s tim teškim vrućinama.
Kako i Renata mudro kaže - to dakako ovisi o dubini posude i položaju.
No, ja sam svoje prilagodio svojim uvjetima - češće ih zalijem i to im izuzetno odgovara - lakše podnose teške vrućine i snažan udar sunca na balkonu.
Sada ih ponovno rijeđe zalijevam, a od 9. mjeseca pa na dalje ću posve prestati.
Znaš i sama da sam i ja imao problema s tim teškim vrućinama.
Kako i Renata mudro kaže - to dakako ovisi o dubini posude i položaju.
No, ja sam svoje prilagodio svojim uvjetima - češće ih zalijem i to im izuzetno odgovara - lakše podnose teške vrućine i snažan udar sunca na balkonu.
Sada ih ponovno rijeđe zalijevam, a od 9. mjeseca pa na dalje ću posve prestati.
Puffy- Silver Rosette
- Number of plants : 7 Posts : 58
Puffy hvala, oni koji su pošli, samo su napravili mjesta za druge, tako se trudim azmišljati pa mi bude lakše prihvatiti gubitak neke biljke.
Ovog idućeg sam isto kupila prije ljeta i vrućina. Nasreću nisam ga stigla presaditi pa kad sam vidjela da mi presađeni propadaju, ostao je u kupovnoj tegli i supstratu - vjerojatno tresetu.
Središnja rozeta, najveća, je otišla u cvijet, a male uokolo nje su ostale. Baš ga gledam neki dan i čudim se kako raste, mislim da nema uobičajen rast kao čuvarkuće pa se mislim da to možda i nije čuvarkuća nego neka slična vrsta. Renata će sigurno znati.
ovaj dio kao da raste u cristata formi...
Ovog idućeg sam isto kupila prije ljeta i vrućina. Nasreću nisam ga stigla presaditi pa kad sam vidjela da mi presađeni propadaju, ostao je u kupovnoj tegli i supstratu - vjerojatno tresetu.
Središnja rozeta, najveća, je otišla u cvijet, a male uokolo nje su ostale. Baš ga gledam neki dan i čudim se kako raste, mislim da nema uobičajen rast kao čuvarkuće pa se mislim da to možda i nije čuvarkuća nego neka slična vrsta. Renata će sigurno znati.
ovaj dio kao da raste u cristata formi...
natalija- Silver Rosette
Na slici se dobro vidi, koliko sirote biljke stradaju komposta, a samim time i svega što im je potrebno za život. Središnja biljka je već davno otcvala, no njezini potomci još "žive od stolona" , jer nemaju kamo da puste korijenje.
To, da dvije biljke (ili čak više njih) izrastaju tako blizu, da se čini kao da su iz jednog stabla (što često i jesu) nije nužno poljedica loših uslova.
Pojav se zove "dihotonomija" i kod Sempervivuma nije tako rijedak. No, dihotomne rozete prave obićne mlade biljke - pojava dakle nije stabilna.
To, da dvije biljke (ili čak više njih) izrastaju tako blizu, da se čini kao da su iz jednog stabla (što često i jesu) nije nužno poljedica loših uslova.
Pojav se zove "dihotonomija" i kod Sempervivuma nije tako rijedak. No, dihotomne rozete prave obićne mlade biljke - pojava dakle nije stabilna.
I'm the 1- Admin
- Number of plants : 2.000 Posts : 5336
Renata, hvala. Znači ipak je sempervivum.
Presađujem ih čim prije.
Presađujem ih čim prije.
natalija- Silver Rosette
čestit božić svim forumaši(ca)ma i njihovim najdražima
natalija- Silver Rosette
svima želim sretnu i uspješnu 2013. godinu
natalija- Silver Rosette
Prošlo ljeto sam kupila jednu biljku, u rasadniku su je vodili pod nazivom čuvarkuća. Tada sam, unatoč tome bila sigurna da kupujem echeveriu.
Što vi kažete? Renata, ti si stručnjak, čini mi se da ovo zasigurno nije čuvarkuća.
Što vi kažete? Renata, ti si stručnjak, čini mi se da ovo zasigurno nije čuvarkuća.
natalija- Silver Rosette
To 100% nije čuvarkuća - 90% sam sigurna da je Echeveria.
I'm the 1- Admin
- Number of plants : 2.000 Posts : 5336
Hvala Renata.
Ja sam bila sigurna da je echeveria dok je prošli tjedan nisam presađivala... Tada sam se začudila načinu na koji nove rozete rastu iz matične, u sredini,
Zato sam htjela provjeriti, tj. eliminirati mogućnost da je čuvarkuća.
Ja sam bila sigurna da je echeveria dok je prošli tjedan nisam presađivala... Tada sam se začudila načinu na koji nove rozete rastu iz matične, u sredini,
Zato sam htjela provjeriti, tj. eliminirati mogućnost da je čuvarkuća.
natalija- Silver Rosette
Page 2 of 2 • 1, 2
International Sempervivum forum :: Foreign language forums :: Forum o čuvarkućama (Croatian and Serbian language)
Page 2 of 2