Moji ljubimci
+3
tikvić
I'm the 1
natalija
7 posters
International Sempervivum forum :: Foreign language forums :: Forum o čuvarkućama (Croatian and Serbian language)
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Moji ljubimci
Ne znam jesam li otvorila temu sa slikama na pravom mjestu, ali evo par slika mojih čuvarkuća. ne znam naziv niti jednom., ali to me ne sprečava da uživam u njima.
Ovi su mi novi, odnedavno.
Ove sam nedavno preselila iz kamenjara u teglu.
I preporodili su se
A ovi su ostali gdje jesu:
Imam još par novih, ali nisam ih još slikala, čim to napravim, pohvaliti ću vam se.
Ovi su mi novi, odnedavno.
Ove sam nedavno preselila iz kamenjara u teglu.
I preporodili su se
A ovi su ostali gdje jesu:
Imam još par novih, ali nisam ih još slikala, čim to napravim, pohvaliti ću vam se.
natalija- Silver Rosette
Re: Moji ljubimci
Natalija, BRAVO! Odlične fotke in krasne čuvrkuće!
I'm the 1- Admin
- Number of plants : 2.000 Posts : 5336
Hvala Renata.
Slikala sam ih nedavno, ali na brzinu i ne sviđaju mi se baš kako sam ih uhvatila. A slike ću staviti čim uhvatim malo vremena.
Slikala sam ih nedavno, ali na brzinu i ne sviđaju mi se baš kako sam ih uhvatila. A slike ću staviti čim uhvatim malo vremena.
natalija- Silver Rosette
Evo nepokazanih slika...
Ovo su novi i lanjski cjevasti čuvarkuće, radi usporedbe.
Ovi su izvađeni iz kamenjara.
Ove sam nedavno dobila razmjenom biljaka.
A ovi što slijede su nešto dobiveni, nešto kupljeni...
Ovi se već drugu godinu...
... nalaze tu, u maloj udubini na ovom kamenu.
A ovaj malecki mi se skrio među ove sedume u kamenjaru.
Jedva se i vidi, osim što se ističe bojom.
Ostaviti ću ga ovu sezonu, nadam se da ga neće ugaziti kakva nemarna noga.
Ovo su novi i lanjski cjevasti čuvarkuće, radi usporedbe.
Ovi su izvađeni iz kamenjara.
Ove sam nedavno dobila razmjenom biljaka.
A ovi što slijede su nešto dobiveni, nešto kupljeni...
Ovi se već drugu godinu...
... nalaze tu, u maloj udubini na ovom kamenu.
A ovaj malecki mi se skrio među ove sedume u kamenjaru.
Jedva se i vidi, osim što se ističe bojom.
Ostaviti ću ga ovu sezonu, nadam se da ga neće ugaziti kakva nemarna noga.
natalija- Silver Rosette
Prekrasni su!
Koliko vrsta čuvarkuća imaš'
Zašto si ih vadila iz kamenjara
Koliko vrsta čuvarkuća imaš'
Zašto si ih vadila iz kamenjara
tikvić- Red Rosette
- Number of plants : 05.08.1962. Posts : 23
Hvala tikvić. Ne znam koliko ih je, nije mi palo na pamet pobrojati ih. Ovo što je na slikama i oni starinski, tj. oni koje je oduvijek imala moja pokojna baka, oni su ostali u kamenjaru.
A zašto sam ove crvene izvadila... zato jer je kamenjar ispod voćke koju sveki održava, a nema baš osjećaj za (moje) biljke, ništa zlomisleno, ali nemaran je, nije navikao paziti.
Tako se i lani dogodilo da prođe preko svega, izgnječi većinu... a ja poludim na to pa sam ih makla.
Moram priznati da mi i nije krivo jer su ovako u posudi, na hrpi isto lijepe za vidjeti (prvenstveno mislim na one malecke sa 2. slike u prvom postu , a vide se i u drugom postu - tamo gdje su 4 teglice sa crvenim biljkama).
Bile bi još ljepše da su u nekoj prikladnijoj posudi, ali i to će doći... Baš sam popodne gledala one terakota posude za začinsko bilje - sa džepovima sa strane, mislim da bi tako nešto bilo prikladno, samo su mi premaleni ti džepovi.
Da imam više vremena pokušala bih napraviti "sliku" sa čuvarkućama, one super kolaže koje viđam po internetu.
Ma svašta ima, fora su mi i one životinje od mahovine i žice, npr. kornjača sa oklopom od čuvarkuća.
A zašto sam ove crvene izvadila... zato jer je kamenjar ispod voćke koju sveki održava, a nema baš osjećaj za (moje) biljke, ništa zlomisleno, ali nemaran je, nije navikao paziti.
Tako se i lani dogodilo da prođe preko svega, izgnječi većinu... a ja poludim na to pa sam ih makla.
Moram priznati da mi i nije krivo jer su ovako u posudi, na hrpi isto lijepe za vidjeti (prvenstveno mislim na one malecke sa 2. slike u prvom postu , a vide se i u drugom postu - tamo gdje su 4 teglice sa crvenim biljkama).
Bile bi još ljepše da su u nekoj prikladnijoj posudi, ali i to će doći... Baš sam popodne gledala one terakota posude za začinsko bilje - sa džepovima sa strane, mislim da bi tako nešto bilo prikladno, samo su mi premaleni ti džepovi.
Da imam više vremena pokušala bih napraviti "sliku" sa čuvarkućama, one super kolaže koje viđam po internetu.
Ma svašta ima, fora su mi i one životinje od mahovine i žice, npr. kornjača sa oklopom od čuvarkuća.
natalija- Silver Rosette
Evo po 3. put u 2 dana pregledavam temu i stvarno sam oduševljen.
Prekrasni primjerci.
Također mislim da se stvarna ljepota ovih prekrasnih biljaka koje tako volimo može doživjeti naročito u vrtu - u prirodnoj okolini.
I po tom pitanju sam zakinut, ali sam sretan što sam i taj malen kutak osvojio na balkonu!
Pozdrav, i samo tako dalje!
Edit:
Vezano uz posude - uz malo slobodnog vremena, evo izvrsne i povoljne ideje kako napraviti posude kućne radinosti, a koje tako prirodno izgledaju uz malo dorade!
https://www.youtube.com/watch?v=Q7Q_qJ9tAmE
(od 6. minute kreće prilog o tome i čovjeku koji je svoje slobodno vrijeme posvetio također prekrasnom hobiju)
Prekrasni primjerci.
Također mislim da se stvarna ljepota ovih prekrasnih biljaka koje tako volimo može doživjeti naročito u vrtu - u prirodnoj okolini.
I po tom pitanju sam zakinut, ali sam sretan što sam i taj malen kutak osvojio na balkonu!
Pozdrav, i samo tako dalje!
Edit:
Vezano uz posude - uz malo slobodnog vremena, evo izvrsne i povoljne ideje kako napraviti posude kućne radinosti, a koje tako prirodno izgledaju uz malo dorade!
https://www.youtube.com/watch?v=Q7Q_qJ9tAmE
(od 6. minute kreće prilog o tome i čovjeku koji je svoje slobodno vrijeme posvetio također prekrasnom hobiju)
Puffy- Silver Rosette
- Number of plants : 7 Posts : 58
Puffy drago mi je da ti se sviđaju .
I u pravu si, najljepši su u nekoj rupi u groti (veliki kamen).
Gledala sam tu emisiju, super su mi te posude, a nadam se da ću jednom imati vremena malo bolje proučiti bonsai, bar neke osnove. Eto, opet je vriejem problem .
Njegov vrt u centru metropole, na terasi na krovu zgrade mi je fantazija .
Baš me jučer nazvala sestra- kaže da mi je uzela "paučinastu" čuvarkuću, ali crvenkastu , jeda čekam da mi stigne.
I u pravu si, najljepši su u nekoj rupi u groti (veliki kamen).
Gledala sam tu emisiju, super su mi te posude, a nadam se da ću jednom imati vremena malo bolje proučiti bonsai, bar neke osnove. Eto, opet je vriejem problem .
Njegov vrt u centru metropole, na terasi na krovu zgrade mi je fantazija .
Baš me jučer nazvala sestra- kaže da mi je uzela "paučinastu" čuvarkuću, ali crvenkastu , jeda čekam da mi stigne.
natalija- Silver Rosette
Kad ti stigne uslikaj je i stavi sliku, baš me zanima kakva je.
tikvić- Red Rosette
Evo slika sa zakašnjenjem, ali jako malo toga stižem zadnje vrijeme - a da nisu u pitanju osnovni kućni poslovi.
Moram priznati da sam je malko drugačije zamišljala, ali nikako nisam nezadovoljna.
Ovu sam kupila na nedavnom sajmu cvijeća u obližnjem mjestu.
A ovu sliku sam morala stvaiti - čuvarkuća na ležaju od majčine dušice.
Moram priznati da sam je malko drugačije zamišljala, ali nikako nisam nezadovoljna.
Ovu sam kupila na nedavnom sajmu cvijeća u obližnjem mjestu.
A ovu sliku sam morala stvaiti - čuvarkuća na ležaju od majčine dušice.
natalija- Silver Rosette
Prekrasne su Natalija, posebno ova paučinasta!Nemaš razloga da budeš nezadovoljna, čak šta više!!!!!!
tikvić- Red Rosette
Natalija, bas su lepe, fenomenalan intezitet boja!
Da li znas koji je sedum na drugoj slici u pozadini?
Da li znas koji je sedum na drugoj slici u pozadini?
arch- Red Rosette
- Number of plants : 10 Posts : 16
Super su natalija....................Svaka cast.
dzeni- Bronze Rosette
- Number of plants : 6 Posts : 27
Tikvić hvala, ma nisam nezadovoljna, daleko od toga. Samo sam mislila da će biti drugačijih listića, forme, više nalik na ovu na slici ispod nje, samo s paučinom.
Arch hvala lijepa.
Na drugoj slici u pozadini je sedum album, po mojoj procjeni, a koji točno... nisam načisto. Na ovoj stranici sam tražila njegovo ime http://www.sedumphotos.net/v/sedum-a/?g2_page=3
Dzeni hvala i tebi.
Arch hvala lijepa.
Na drugoj slici u pozadini je sedum album, po mojoj procjeni, a koji točno... nisam načisto. Na ovoj stranici sam tražila njegovo ime http://www.sedumphotos.net/v/sedum-a/?g2_page=3
Dzeni hvala i tebi.
natalija- Silver Rosette
čuvarkuća na 10. slici u drugom postu mi je cijeli otišao u cvijet, prekrasno izgleda, mada ga uvijek zaboravim slikati.
natalija- Silver Rosette
I meni je ista takva CIJELA otišla u cvijet... :(natalija wrote:čuvarkuća na 10. slici u drugom postu mi je cijeli otišao u cvijet, prekrasno izgleda, mada ga uvijek zaboravim slikati.
Puffy- Silver Rosette
Puffy, sigurno si i tvoju nabavio ovo proljeće.
Ne znam s čime su ih hranili u toku uzgoja jer nisu sve rozete bile iste veličine, mada sve cvjetaju.
Ne znam bi li pomoglo da se biljka podijeli nakon kupnje - da se svaka rozeta odvoji, bi li to spriječilo cvjetanje, bar ovih manjih.
Nemoj se žalostiti, možda je ubrzo opet nađemo, a možda i ostane koja rozeta, samo je sad ne vidimo od cvjetića.
Ne znam s čime su ih hranili u toku uzgoja jer nisu sve rozete bile iste veličine, mada sve cvjetaju.
Ne znam bi li pomoglo da se biljka podijeli nakon kupnje - da se svaka rozeta odvoji, bi li to spriječilo cvjetanje, bar ovih manjih.
Nemoj se žalostiti, možda je ubrzo opet nađemo, a možda i ostane koja rozeta, samo je sad ne vidimo od cvjetića.
natalija- Silver Rosette
Cvatnja se PONAKAD može sprijećiti tako, da se odreže vrh uzdignute rozete. Što prije, to više šansi, da uspije.
I'm the 1- Admin
- Number of plants : 2.000 Posts : 5336
Tako je natalija!
Nabavio sam ISTU sada u proljeće i SVAKA rozeta (pa i ona koju je kod mene pustila!!!) ima pupove.
Uspio sam, čudom nekim, odvojiti samo jednu najmanju bebicu - nju sam posadio i za sada se drži.
Ove su sve u cvijetu... Uh, baš me to ljuti. Cijela posuda će biti spremna za nešto drugo za neko vrijeme...
Nabavio sam ISTU sada u proljeće i SVAKA rozeta (pa i ona koju je kod mene pustila!!!) ima pupove.
Uspio sam, čudom nekim, odvojiti samo jednu najmanju bebicu - nju sam posadio i za sada se drži.
Ove su sve u cvijetu... Uh, baš me to ljuti. Cijela posuda će biti spremna za nešto drugo za neko vrijeme...
Puffy- Silver Rosette
Renata hvala na savjetu, pokušati ću.
Za novu čuvarkuću .
Puffy wrote: Cijela posuda će biti spremna za nešto drugo za neko vrijeme...
Za novu čuvarkuću .
natalija- Silver Rosette
Da...
Nažalost, kod nas ih nema nigdje za kupiti.
U lokalnom rasadniku postoji par boja u kojima su dostupne, sve ih imam - takvo što ne trebam.
A dalje po trgovinama, cvjećarnama ih ne drže.
Eto, zato očajavam što nisam mogao ni prsmrditi Lovrekovićevom štandu.
Nažalost, kod nas ih nema nigdje za kupiti.
U lokalnom rasadniku postoji par boja u kojima su dostupne, sve ih imam - takvo što ne trebam.
A dalje po trgovinama, cvjećarnama ih ne drže.
Eto, zato očajavam što nisam mogao ni prsmrditi Lovrekovićevom štandu.
Puffy- Silver Rosette
Evo mojih novih ljubimaca koje su mi prihajali od Renate
natalija- Silver Rosette
A ovo je ona rascvala čuvarkuća.
natalija- Silver Rosette
Renata je i tebi poslala prekrasne primjerke.
Blago nama s njom I moje su meni jako jako divne!
Pozdrav
Blago nama s njom I moje su meni jako jako divne!
Pozdrav
Puffy- Silver Rosette
Page 1 of 2 • 1, 2
International Sempervivum forum :: Foreign language forums :: Forum o čuvarkućama (Croatian and Serbian language)
Page 1 of 2