Franjo Lovrekovic, Pitomaca, Hrvatska
+3
Franjo
Marko.D
I'm the 1
7 posters
International Sempervivum forum :: Foreign language forums :: Forum o čuvarkućama (Croatian and Serbian language)
Page 1 of 1
Franjo Lovrekovic, Pitomaca, Hrvatska
Gospodin Franjo Lovreković iz Pitomače ima oko 1.000 Sempervivuma - različitih, da ne bude zabune.
U 2009. izlagao je na cvetnom sajmu u Rijeci pa i na Floraartu u Zagrebu.
Kako izgleda dio njegove vrtlarije možete vidjeti ovdje:
https://s288.photobucket.com/albums/ll169/kikasven/?action=view¤t=lo2.jpg
Nisam u životu vidjela nešto takvo uredno!!!
U 2009. izlagao je na cvetnom sajmu u Rijeci pa i na Floraartu u Zagrebu.
Kako izgleda dio njegove vrtlarije možete vidjeti ovdje:
https://s288.photobucket.com/albums/ll169/kikasven/?action=view¤t=lo2.jpg
Nisam u životu vidjela nešto takvo uredno!!!
I'm the 1- Admin
- Number of plants : 2.000 Posts : 5336
Re: Franjo Lovrekovic, Pitomaca, Hrvatska
Nažalost do sada nisam čuo za njega. Stvarno izgleda uredno
Marko.D- Golden Rosette
- Number of plants : 200 Posts : 354
Da, i ja sam se iznenadila vidjevši sliku!!!
Moram iskreno priznati - LJUBORNA sam na njegovu zbirku i htjela bih je jednoga dana vidjeti!
Moram iskreno priznati - LJUBORNA sam na njegovu zbirku i htjela bih je jednoga dana vidjeti!
I'm the 1- Admin
Ako se ikada bude planirao neki posjet, možemo podijeliti troškove...ako me povedete
Marko.D- Golden Rosette
Za 2010. imam u planu vidjeti što nudi na Floraartu. On tamo izlaže i prodaje. Mislim, da njegova zbirka nije otvorena za javnost.
I'm the 1- Admin
Mislim da sam vidio štand toga gospodina prošle godine. Biljke su mu izgledale veliko i zdravo, ali mislim da nisu imale imena. On vjerojatno zna imena kultivara koje prodaje ali ih ne stavlja na biljke za prodaju jer vjerojatno ne zanimaju većinu ljudi.
Marko.D- Golden Rosette
Pojma nemam dali on to prodaje imenske kultivare bez imena ili "lost label plants". Pisala sam mu, predstavila se, i rekla sam mu, da sam zainteresirana za kupnju ... no odgovora još nema.
I'm the 1- Admin
Pozdrav svim članovima foruma!!!
Toliko toga o meni a od mene ni glasa. Hvala na pohvalama glede urednosti. Biljke koje uzgajam možete vidjeti na www.sempervivum.com.hr Što se tiče imena pojedinih kultivara, moram vas nažalost razočarati jer je većina biljaka koje možete vidjeti na navedenoj stranici upravo kod mene izdvojena i kultivirana tako da nemaju ime obzirom da se kod nas još uvijek ne mogu registrirati kultivari bilo kakvog cvijeća (osim krumpira, salate, pšenice, ...), a komoli kultivari iz roda Sempervivum.
Inače vam u svijetu kultivara roda Sempervivum (ima ih preko 4000 registriranih) vlada strašna zbrka, osim možda kod stotinjak najstarijih tako da kod kupnje pojedinog kultivara na tri različita mjesta dobijete tri različite biljke i nitko vam ne može garantirati da ste kupili baš taj kultivar. Ja sam osobno nakon dosta godina (15) živciranja po tom pitanju uveo svoj vlastiti sistem i ukoliko naiđem na "no name" ili "lost label" biljku koja mi se dopada uvedem je u svoju zbirku te jos dodijelim svoj vlastiti identifikacijski broj. No to je moja praksa.
Za sada toliko. Još jedan pozdrav.
Toliko toga o meni a od mene ni glasa. Hvala na pohvalama glede urednosti. Biljke koje uzgajam možete vidjeti na www.sempervivum.com.hr Što se tiče imena pojedinih kultivara, moram vas nažalost razočarati jer je većina biljaka koje možete vidjeti na navedenoj stranici upravo kod mene izdvojena i kultivirana tako da nemaju ime obzirom da se kod nas još uvijek ne mogu registrirati kultivari bilo kakvog cvijeća (osim krumpira, salate, pšenice, ...), a komoli kultivari iz roda Sempervivum.
Inače vam u svijetu kultivara roda Sempervivum (ima ih preko 4000 registriranih) vlada strašna zbrka, osim možda kod stotinjak najstarijih tako da kod kupnje pojedinog kultivara na tri različita mjesta dobijete tri različite biljke i nitko vam ne može garantirati da ste kupili baš taj kultivar. Ja sam osobno nakon dosta godina (15) živciranja po tom pitanju uveo svoj vlastiti sistem i ukoliko naiđem na "no name" ili "lost label" biljku koja mi se dopada uvedem je u svoju zbirku te jos dodijelim svoj vlastiti identifikacijski broj. No to je moja praksa.
Za sada toliko. Još jedan pozdrav.
Gospodin Franjo,
prvo: dobrodošao među nama.
Moram reči, da sam dugo čekala na bilo kakav kontakt s vama, no isplatilo se.
Nadam se, da ćete ove godine izlagati an Floraatu. Djevojke iz foruma kaktusi & sukulenti, koji su prošle godine posjetili vaš štant, i Svema, koja je posjetila vašu vrtlariju, bile su oduševljene vašim sempićima i zato sam odlućila da ove godine dođem u Zagreb. Doči če i Narcoleptic, član ovog foruma, pa mislim, da i mnogo drugih zaljubljenika u sempiće.
Ja sam počela sa "sakupljanjem" lost label sempića i još ivjek ih kupujem. no veliki dio moje zbirke ipak su imenski kultivari / sorte! Moji sempiče brez uimena imaju samo broj, a trudim se, da za svakog zapišem i gdje i kada sam ga kupila.
Na mom blogu možete vidjeti, da imam nekoliko sempića sa pogrešnim imenima. no kako internet sve više postaje dio naše svakidašnjice i sve više uzgajiovača objavljavlja svoje fotografije, sve je lakše prepoznati biljku sa pogrešnim imenom. One uglavnom dolaze iz privatnih zbirki, a profesionalni uzgajivači, naročito Njemci, brižno paze na pravilna imena.
prvo: dobrodošao među nama.
Moram reči, da sam dugo čekala na bilo kakav kontakt s vama, no isplatilo se.
Nadam se, da ćete ove godine izlagati an Floraatu. Djevojke iz foruma kaktusi & sukulenti, koji su prošle godine posjetili vaš štant, i Svema, koja je posjetila vašu vrtlariju, bile su oduševljene vašim sempićima i zato sam odlućila da ove godine dođem u Zagreb. Doči če i Narcoleptic, član ovog foruma, pa mislim, da i mnogo drugih zaljubljenika u sempiće.
Ja sam počela sa "sakupljanjem" lost label sempića i još ivjek ih kupujem. no veliki dio moje zbirke ipak su imenski kultivari / sorte! Moji sempiče brez uimena imaju samo broj, a trudim se, da za svakog zapišem i gdje i kada sam ga kupila.
Na mom blogu možete vidjeti, da imam nekoliko sempića sa pogrešnim imenima. no kako internet sve više postaje dio naše svakidašnjice i sve više uzgajiovača objavljavlja svoje fotografije, sve je lakše prepoznati biljku sa pogrešnim imenom. One uglavnom dolaze iz privatnih zbirki, a profesionalni uzgajivači, naročito Njemci, brižno paze na pravilna imena.
I'm the 1- Admin
Dobrodošli gospodine Franjo!
Mislim da sam se kod vas prošle godine raspitivao za Orostachyse.
Nadam se da se vidimo i ove godine. I moja mala zbirka se sastoji od biljaka bez imena, kultivara i divljih vrsta.
Biljke su vam za svaku pohvalu!
Mislim da sam se kod vas prošle godine raspitivao za Orostachyse.
Nadam se da se vidimo i ove godine. I moja mala zbirka se sastoji od biljaka bez imena, kultivara i divljih vrsta.
Biljke su vam za svaku pohvalu!
Marko.D- Golden Rosette
I'm the 1- Admin
kad je floraart......sad sam se i ja zainteresovala za dolazak....
gospodine Franjo biljke su vam predivne
gospodine Franjo biljke su vam predivne
vlasta- Green Rosette
I'm the 1- Admin
Last edited by Admin on Wed Jun 02, 2010 6:05 pm; edited 1 time in total
I'm the 1- Admin
I'm the 1- Admin
Zaista veličanstveno.
JeJa- Green Rosette
oduševila sam se kad sam vidjela štand i naravno da sam morala udomiti neke od ovih ljepotana
Renata, tek sad vidim da si i ti bila...da sam bar znala
Renata, tek sad vidim da si i ti bila...da sam bar znala
kontesaa- Red Rosette
I'm the 1- Admin
eeeeeee onda ću pažljivije pratiti i nadam se da će mo se napokon upoznati...ako nemaš ništa protiv
kontesaa- Red Rosette
Link na prekrasnu kristatnu formu:
http://www.sempervivum.com.hr/Sempervivum_slike_v/Sempervivum_496.jpg
http://www.sempervivum.com.hr/Sempervivum_slike_v/Sempervivum_496.jpg
Last edited by Renata on Sun May 01, 2011 12:23 pm; edited 2 times in total
I'm the 1- Admin
Flora art 2011,zbilja sam se potajno nadala da cu doci na sajam cvijeca,ali na zalost ili radost moj muz u to doba radi punom parom i nema slobodno..
ali ovo sta sam vidjela od gospodina Franje ovo je fascinantno i sempici i kaktusi...
Gospon Franjo veliki pozdrav sa otoka raba
ali ovo sta sam vidjela od gospodina Franje ovo je fascinantno i sempici i kaktusi...
Gospon Franjo veliki pozdrav sa otoka raba
ninci236- Green Rosette
Similar topics
» Decora, Buzet, Hrvatska
» Hrvatska - habitati J. hirte
» Hrvatska - 4 vrste avtohtonih Sempervivuma
» Miljevci, Hrvatska - čuvari na krovu
» Hrvatska - habitati J. hirte
» Hrvatska - 4 vrste avtohtonih Sempervivuma
» Miljevci, Hrvatska - čuvari na krovu
International Sempervivum forum :: Foreign language forums :: Forum o čuvarkućama (Croatian and Serbian language)
Page 1 of 1