Moj zeleni kutak (sobno bilje)
2 posters
Page 1 of 1
Moj zeleni kutak (sobno bilje)
Odlučio sam pokazati vam i svoje sobno bilje koje je također prisutno u sklopu mog hobija i zanimacije cvijećem.
Ne znam smijem li u hrvatskom dijelu foruma uopće stavljati ovakvu temu, u kojoj predstavljam neko drugo bilje, ali administratorica će već to premjestiti ukoliko nije prikladna za ovaj dio foruma.
Dakle, ovo je 2. balkon, koji se nalazi u sjeni, pod krošnjom drveća - i kao takav, idealan je za razno sobno bilje, koje ovdje ima dovoljno dnevnog svjetla, ali nema snažnog sunčevog udara.
Ima tu svašta - dominiraju Dracene, Yucce, Spatifilumi - tu si i Šeflere, Chlorophytumi (meni inače jako dragi), bršljani, filadendron, Scindapsusi.. i još dosta toga.
Na prozoru blagovaonice su tu i orhideje Phalaenopsis kojih ima ukupno 12 komada.
Za svojih (skoro) 18 godina, to je za sada to!
Chlorophytumi
3 Dracene u jednoj posudi (2 lemon lime, 1 warneckii)
Jedna od biljaka na ovom stolu je i Asparagus setaceus ("šumica") - njega imam od prije 2-3 tjedna, a po presađivanju je pustio novih 5 grana
Kućna srećica Tko ju ne bi volio (imam i žuti varijatet, na zidu je, vidi se na prvim fotografijama)
Hedera helix (bršljan mix)
Scindapsus
Paprat
Syngoniumi
Ovo pokazuje higro/termo-metar nakon špricanja (prije
špricanja postotak vlage je bio blizu 70, nije loše!)
Orhideje u
cvatu
Puffy- Silver Rosette
- Number of plants : 7 Posts : 58
Re: Moj zeleni kutak (sobno bilje)
Puffy imaš prekrasne biljke i vidim da ih divno njeguješ, nema ni traga prašini na njihovim listovima. Svaka čast, tako mlad, a već pravi biljoljubac.
Tvoje biljke su sretne što su dopale baš tebi u ruke.
Tvoje biljke su sretne što su dopale baš tebi u ruke.
natalija- Silver Rosette
Page 1 of 1