Arch's sempervivum
+2
natalija
arch
6 posters
International Sempervivum forum :: Foreign language forums :: Forum o čuvarkućama (Croatian and Serbian language)
Page 1 of 1
Arch's sempervivum
Zdravo svima! Konačno evo me i ovde.
Ja sam Slobodan, živim u Srbiji, na relaciji Brus(jug Srbije, gde sam rodjen)-Beograd(gde trenutno studiram arhitekturu).
Pored arhitekture kao velike ljubavi, prva do nje, a možda i ravnopravna je ljubav prema biljkama i prirodi uopšte. Što se tiče biljaka koje gajim-svaštarim-egzote, sukulenti, autohtone vrste, sezonske cvetnice, voće, povrće, ali u svemu tome posebno mesto zauzimaju čuvarkuće. Kako nemam baš dug staž u gajenju biljaka, nemam baš ni neki zavidni biljni fond ali trudim se da ga vremenom upotpunjavam i obogaćujem.
Sa čuvarkućama je počelo spontano, pre 2-3 godine, i to baš sa domaćim, bakinim S.tectorum-om,koji sam skinuo sa krova. Od tada je ljubav bezuslovna, a otkrićem ovog i nekih drugih foruma svest o vrstama, kultivarima i oblicima sempervivuma postaje sve veća pa tako i želja za nabavljanjem novih.
Eto zahvaljujući Renati sam prosle godine saznao za S. kopaonikense, koji je tu pored mene, gotovo ceo život. Jednom ću ga pronaći na Kopaoniku.
Za početak toliko o meni.
I nekoliko slika, prvo prošlogodišnjih.
Ovo je bila najstarija, od nje je ostalo desetak rozeta koje su raščlanjene, ostatak je procvetao.
Ova je zasađena u lopti, na sledecim slikama se vidi njena transformacija tokom vremena, takođe ostalo par rozeta zbog cvetanja.
A ovo su neke kupljene proslog leta.
Bez ovih sam ostao kad su bila najlepše, negde u jesen, ušao je u dvorište komšijski pas i sve ih raskopao i samleo.
Ja sam Slobodan, živim u Srbiji, na relaciji Brus(jug Srbije, gde sam rodjen)-Beograd(gde trenutno studiram arhitekturu).
Pored arhitekture kao velike ljubavi, prva do nje, a možda i ravnopravna je ljubav prema biljkama i prirodi uopšte. Što se tiče biljaka koje gajim-svaštarim-egzote, sukulenti, autohtone vrste, sezonske cvetnice, voće, povrće, ali u svemu tome posebno mesto zauzimaju čuvarkuće. Kako nemam baš dug staž u gajenju biljaka, nemam baš ni neki zavidni biljni fond ali trudim se da ga vremenom upotpunjavam i obogaćujem.
Sa čuvarkućama je počelo spontano, pre 2-3 godine, i to baš sa domaćim, bakinim S.tectorum-om,koji sam skinuo sa krova. Od tada je ljubav bezuslovna, a otkrićem ovog i nekih drugih foruma svest o vrstama, kultivarima i oblicima sempervivuma postaje sve veća pa tako i želja za nabavljanjem novih.
Eto zahvaljujući Renati sam prosle godine saznao za S. kopaonikense, koji je tu pored mene, gotovo ceo život. Jednom ću ga pronaći na Kopaoniku.
Za početak toliko o meni.
I nekoliko slika, prvo prošlogodišnjih.
Ovo je bila najstarija, od nje je ostalo desetak rozeta koje su raščlanjene, ostatak je procvetao.
Ova je zasađena u lopti, na sledecim slikama se vidi njena transformacija tokom vremena, takođe ostalo par rozeta zbog cvetanja.
A ovo su neke kupljene proslog leta.
Bez ovih sam ostao kad su bila najlepše, negde u jesen, ušao je u dvorište komšijski pas i sve ih raskopao i samleo.
arch- Red Rosette
- Number of plants : 10 Posts : 16
Re: Arch's sempervivum
Arch biljke su ti super, prekrasno ukomponirane u posude u kojima se nalaze. Pogotovo mi se sviđaju kombinacije s drvom. Fenomenalno.
A susjed je sigurno iz ljubomore poslao psa da ti pravi nered . Zločesti susjedov pas.
A susjed je sigurno iz ljubomore poslao psa da ti pravi nered . Zločesti susjedov pas.
natalija- Silver Rosette
Arch .... vidim, da si se zarazio sempervivum-groznicom. Na žalost nema ti pomoči!
A aražmani fenomenalni!
A aražmani fenomenalni!
I'm the 1- Admin
- Number of plants : 2.000 Posts : 5336
Hvala Natalija, drago mi je da ti se dopadaju. I tvoje billjke su fenomenalne, a tek one u kamenu...
nek tako i bude. Hvala!
Renata wrote:Arch .... vidim, da si se zarazio sempervivum-groznicom. Na žalost nema ti pomoči!
nek tako i bude. Hvala!
arch- Red Rosette
Arch nemam riječi!!! Drvo, kamen i sempići,tri moje ljubavi! Uostalom zar postoji ljepša kombinacija????
tikvić- Red Rosette
- Number of plants : 05.08.1962. Posts : 23
arch- Red Rosette
Arch,divno ,divno......bas se imas cime pohvaliti.Sjajni aranzmani,super ideja sa ovom ciglom,mogu je posuditi?
dzeni- Bronze Rosette
- Number of plants : 6 Posts : 27
Hvala dzeni!
Naravno, tu smo da delimo!dzeni wrote:...... ideja sa ovom ciglom,mogu je posuditi?
arch- Red Rosette
arch- Red Rosette
Lijepo ih je opet vidjeti.
I'm the 1- Admin
- Number of plants : 2.000 Posts : 5336
arch- Red Rosette
Similar topics
» Echeveria : Sempervivum
» Sempervivum - tavern named Sempervivum
» Sempervivum.fr
» Sempervivum?
» Video : Les sempervivum
» Sempervivum - tavern named Sempervivum
» Sempervivum.fr
» Sempervivum?
» Video : Les sempervivum
International Sempervivum forum :: Foreign language forums :: Forum o čuvarkućama (Croatian and Serbian language)
Page 1 of 1