Posjet Frankfurtu - prilika za nove sempiće :)
2 posters
International Sempervivum forum :: Foreign language forums :: Forum o čuvarkućama (Croatian and Serbian language)
Page 1 of 1
Posjet Frankfurtu - prilika za nove sempiće :)
Pozdrav svima,
18.4 krećem na put i to u Frankfurt! Biti ću tamo 2 tjedna i jako se tome veselim.
To je ujedno prilika da nabavim sempiće koje bi mogla nabaviti možda jedino na Florartu pa me zanima me da li itko ima informaciju gdje bi ih mogla nabaviti?
Tu na forumu sam našla Garten Center, ali bili bi mi od velike pomoći ako znate još koje mjesto!
I još nešto...
Kakva je procedura sa unosom tih biljki u Hrvatsku?
Jer moram proći carinu i sve preglede kad idem na avion... pa me zanima dal ima tko kakvu informaciju o tome...
Hvala unaprijed!
18.4 krećem na put i to u Frankfurt! Biti ću tamo 2 tjedna i jako se tome veselim.
To je ujedno prilika da nabavim sempiće koje bi mogla nabaviti možda jedino na Florartu pa me zanima me da li itko ima informaciju gdje bi ih mogla nabaviti?
Tu na forumu sam našla Garten Center, ali bili bi mi od velike pomoći ako znate još koje mjesto!
I još nešto...
Kakva je procedura sa unosom tih biljki u Hrvatsku?
Jer moram proći carinu i sve preglede kad idem na avion... pa me zanima dal ima tko kakvu informaciju o tome...
Hvala unaprijed!
ivanita- Silver Rosette
Re: Posjet Frankfurtu - prilika za nove sempiće :)
U Frankfurtu možeš Sempervivume kupiti na borzi rariteta u Vrtu palmi http://www.palmengarten.frankfurt.de/ ,no, na žalost neznam, kada je ta borza u 2011, pa zato možda ovo i nije prava prilika za tebe.
Na žalost ja neznam ni za jednog jedinog profesionalnog uzgajivača Sempervivuma sa vrtlarijom u blizini Frankfurta. Morat ćeš se zadovoljiti vrtnim centrima.
Možda bi razmislila, da naručiš Sempervivume na adresu u Frankfurtu - poštom od nekih njemačkih profesionalnih uzgajivača, kako su
www.semper-vivum.de
ili
www.sempervivumgarten.de
te ih onda na bilo kakav način unjeti (prešvercati) u Hrvatsku.
Uslove uvoza biljki ćeš saznati na Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja
http://www.mps.hr/
- raspitaj se na fitosanitarnoj inspekciji
http://www.mps.hr/default.aspx?ID=5868
U svakom slućaju možeš nekoliko Semperviuma staviti u tašnu i ući njome u avion ...
Sretan put!
I'm the 1- Admin
- Number of plants : 2.000 Posts : 5336
Vidiš nije ni to loša ideja....
Koliko dugo im otprilike treba da pošalju tj. da dođe jedan takav paket? ako možda znaš?
Koliko dugo im otprilike treba da pošalju tj. da dođe jedan takav paket? ako možda znaš?
ivanita- Silver Rosette
Traje različito - ako ih porućiš sada i kažes da ti ih pošalju za čas tvoje posjete Frankfurtu, bilo bi najbolje. Ja sam neke svoje biljke več naručila .... Svi kupuju na proljeće pa onda treba "stati u red" ...
I'm the 1- Admin
- Number of plants : 2.000 Posts : 5336
Hvala na savjetu!
ivanita- Silver Rosette
I tako se ja vratila iz Frankfurta, sa samo dvije nove prinove....
Jer nisam imala više mjesta u koferu (duga priča )
skroz desni..
Jer nisam imala više mjesta u koferu (duga priča )
skroz desni..
ivanita- Silver Rosette
International Sempervivum forum :: Foreign language forums :: Forum o čuvarkućama (Croatian and Serbian language)
Page 1 of 1